Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Eide, Rigmor Andersen på vegne av Bendiks H. Arnesen, Hans Frode K. Asmyhr, Per-Kristian Foss, Alf E Holmelid, Per Olaf Lundteigen, Trine Skei Grande og seg selv


    Det henstilles til regjeringen å vurdere medvirkning til opprettelse av en nordisk ombudsmann i regi av Nordisk ministerråd som nordiske borgere kan henvende seg til når de møter problemer (grensehindringer) forårsaket av forskjellig forvaltningspraksis i de nordiske landene.

    Forslag nr. 2 fra Eide, Rigmor Andersen på vegne av Bendiks H. Arnesen, Hans Frode K. Asmyhr, Per-Kristian Foss, Alf E Holmelid, Per Olaf Lundteigen, Trine Skei Grande og seg selv


    Det henstilles til regjeringen å vurdere nye lovforslag ut fra om de skaper grensehindringer i Norden.

    Forslag nr. 3 fra Eide, Rigmor Andersen på vegne av Bendiks H. Arnesen, Hans Frode K. Asmyhr, Per-Kristian Foss, Alf E Holmelid, Per Olaf Lundteigen, Trine Skei Grande og seg selv


    Det henstilles til regjeringen å vurdere å etablere en forenklet tollklarering av arbeidsmaskiner på korte og tidsavgrensede arbeidsoppdrag i landet. Ordningen bør medføre fritak for fortolling (momsdeklarasjon) av maskiner og utstyr ved innførsel, men kombineres med en registreringsordning ved grensepasseringen for å sikre myndighetenes kontrollbehov.

    Forslag nr. 4 fra Eide, Rigmor Andersen på vegne av Bendiks H. Arnesen, Hans Frode K. Asmyhr, Per-Kristian Foss, Alf E Holmelid, Per Olaf Lundteigen, Trine Skei Grande og seg selv


    Det henstilles til regjeringen å vurdere å finne en nordisk løsning for at yrkesutdannede i de nordiske land får rett til å arbeide i sine yrker i alle de nordiske landene på basis av sin nasjonale yrkesutdannelse.

    Forslag nr. 5 fra Eide, Rigmor Andersen på vegne av Bendiks H. Arnesen, Hans Frode K. Asmyhr, Per-Kristian Foss, Alf E Holmelid, Per Olaf Lundteigen, Trine Skei Grande og seg selv


    Det henstilles til regjeringen å vurdere å finne en nordisk løsning for personer som bor i et nordisk land og arbeider i et annet og som rammes av yrkesskade eller lengre tids sykdom, slik at disse kan få rehabilitering nærmest bosted for derved unngå lange og belastende reiser til arbeidslandet som med dagens regler er ansvarlig for rehabilitering.

    Forslag nr. 6 fra Foss, Per-Kristian på vegne av Høyre


    Det henstilles til regjeringen i samarbeid med de andre nordiske lands regjeringer å harmonisere reglene for studiestøtte, som i dag begrenses av nasjonale krav til statsborgerskap og botid, med sikte på å øke muligheten for landenes borgere til å studere fritt i Norden.

    Forslag nr. 7 fra Foss, Per-Kristian på vegne av Høyre


    Det henstilles til regjeringen å sørge for bedre og mer tilgjengelig informasjon om nordiske borgeres rett til å gjennomføre hele eller deler av videregående opplæring i et annet nordisk land.

    Forslag nr. 8 fra Foss, Per-Kristian på vegne av Høyre


    Det henstilles til regjeringen å tilrettelegge for raskere saksbehandling og lettere tilgjengelighet til skattekontorer for nordiske arbeidstakere som søker norsk d-nummer for å få utbetalt lønn med normalt skattetrekk i Norge.