Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utrede og vurdere en tidsplan for en betydelig reduksjon i grensehandelen og organisert smugling av alkohol og tobakk gjennom en harmonisering av de norske avgifter til avgiftsnivået i våre naboland og fremme sak om dette til Stortinget i vårsesjonen 2004.

    Forslag nr. 2 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utrede ulike måter å gjøre Norges kapitalstyrke til et konkurransefortrinn for norsk konkurranseutsatt næringsliv herunder mulige fondskonstruksjoner.

    Forslag nr. 3 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utrede ulike former for og vurdere opprettelsen av flere brukerstyrte forskningsfond for næringsklynger som offshoreklyngen, den maritime næringsklynge, den marine og biomarine næringsklynge, den prosessindustrielle næringsklynge, IKT-klyngen, energiklyngen og lignende, og fremme en melding til Stortinget om dette i vårsesjonen 2004.

    Forslag nr. 4 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utrede hvilke besparelser som kan oppnås i form av bedre konkurranseforhold for næringslivet og sparte liv og skader i trafikken ved å bygge ut stamveinettet til 4 felts motorvei med midtskille på strekninger med større trafikk enn 10 000 ÅDT og tofelts motorveistandard på det øvrige stamveinettet, samt et overslag for de investeringskostnader en eventuell slik utbygging vil medføre. Dette legges frem for Stortinget i Nasjonal Transportplan.

    Forslag nr. 5 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utrede fordeler og ulemper ved at utgiftene til eldreomsorgstjenester finansieres av Folketrygden på linje med uførepensjon, sykepenger, arbeidsledighetstrygd og alderspensjon som et system der pengene følger brukeren som selv velger leverandør av de godkjente omsorgstjenester og legge frem dette sakskomplekset for Stortinget før utgangen av 2004.

    Forslag nr. 6 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme en proposisjon om gjennomføringsmåte og - tidspunkt for fjerning av "negativ effekt" ved samordning av offentlige tjenestepensjoner med folketrygdens ytelser i tråd med Stortingets vedtak den 15. juni 2001.

    Forslag nr. 7 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen sørge for at alle faglig godkjente sykehus/klinikker får avtaler med helseforetak uavhengig av driftsavtale med kommunen slik at den samlede behandlingskapasitet i helsevesenet kan utnyttes fullt ut.

    Forslag nr. 8 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utarbeide en oversikt over og fremlegge en redegjørelse for Stortinget om vedlikeholdssituasjonen for skolebygg i grunnskolen og den videregående skole i løpet av første halvår 2004.

    Forslag nr. 9 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen utarbeide en oversikt over hvorledes norske utslippskrav og miljøavgifter skiller seg fra de land norske bedrifter konkurrerer med, først og fremst innen EØS-området, Amerika, Canada, Australia og Japan og legge frem sak for Stortinget om fordeler og ulemper av en eventuell harmonisering, og konsekvensene for å nå Kyoto-målene.

    Forslag nr. 10 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Regjeringen gis fullmakt til å åpne for oljeboring i Lofoten-Barentshavet.

    Forslag nr. 11 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Regjeringen gis fullmakt til å garantere for at staten dekker ekstrakostnader som påføres gasskraftverk i Norge som følge av særnorske utslippskrav.

    Forslag nr. 12 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen innen utgangen av 2003 legge frem sak for Stortinget om konsekvensene ved overgangen til et fritt arbeidsmarked innenfor det nye EØS-området hvor spørsmålet om bruk av overgangsordninger og andre tiltak for å forberede landet på arbeidskraftinnvandring fra nye medlemsland i EU drøftes.

    Forslag nr. 13 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen legge frem en melding om fremtidens kommunestruktur innen utgangen av 2004.

    Forslag nr. 14 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen legge frem prinsipper og fremgangsmåte for fremtidig lokalisering av asylmottak og bosetting av flyktninger i RNB 2004.

    Forslag nr. 15 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen opprettholde prinsippet om at ressurser i havet ansees og forvaltes som nasjonale ressurser av nasjonale forvaltningsorganer.

    Forslag nr. 16 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen, i de kommende samtaler med partene i arbeidslivet om det kommende lønnsoppgjør, tilby skatte- og avgiftslettelser som bidrag for å unngå et kostnadsdrivende og konkurransesvekkende oppgjør.

    Forslag nr. 17 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen om å gå i drøftinger med Hydro ASA om rammebetingelser for å sikre modernisering og videre drift av konsernets virksomhet i Høyanger, Årdal og på Karmøy.

    Forslag nr. 18 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Det gjennomføres ikke endringer i den differensierte arbeidsgiveravgiften i 2004.
    Stortinget ber om at Regjeringen i løpet av 2004 legger fram en egen sak om den differensierte arbeidsgiveravgiften, eventuelt om fullgode alternative ordninger til dagens avgiftsfritak.

    Forslag nr. 19 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen om å foreslå endringer i lov om lønnsplikt ved permittering slik at adgangen til permittering utvides til 52 uker fra og med 1. januar 2004.

    Forslag nr. 20 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen om å iverksette en handlingsplan for ivaretakelse av norsk kulturlandskap.

    Forslag nr. 21 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen fremme forslag til en plan for å sikre et desentralisert fødetilbud og et forsvarlig akuttmedisinsk tilbud over hele landet. Planen må ta sikte på å forhindre den seksjonering og sentralisering av slike tilbud som nå kan skje innen spesialisthelsetjenesten.