Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument nr. 15 (1995-96), Innst. S. nr. 240 (1996-97)

  • Forslag nr. 1 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget vil reservere seg mot den kritikk som er reist mot Jens Christian Hauge og de tidligere kontrollutvalg og deres ledere.

    Forslag nr. 2 fra Hagen, Carl I. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget finner at Lund-kommisjonen ikke har maktet å leve opp til sin uttalte målsetting om at trusselbildet til enhver tid skal legges til grunn for vurderingene. Meget av kommisjonens kritikk er basert på etterpåklokskap, og under tiden også på feilaktige antakelser om Overvåkningspolitiets oppfatninger

    Forslag nr. 3 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa utarbeide utkast til lov om innsynsrett i eigen sak for dei personane som har vori eller i dag er registrert i Overvakingspolitiet sine arkiv, slik at lova bl.a. tar omsyn til at:

    - Kvar enkelt person har rett til å få ei skriftleg melding om ho eller han har vori eller er registrert,
    - den som er registrert skal ha innsyn i alt som finst om vedkomande i Overvakingspolitiet sine arkiv,
    - personvernet skal respekterast slik at ingen skal ha rett til innsyn i det Overvakingspolitiet har registrert om andre,
    - det kan gjerast unntak frå innsynsretten dersom det er skjellig grunn til mistanke om brotsverk mot kap. 8 eller kap 9 i straffelova, eller tilsvarande mistanke om politisk motivert sabotasje eller vald (terrorisme)
    - det skal vere domstolskontroll med dei tilfella der det blir gjort unnatak frå innsynsretten