Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Reikvam, Rolf på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til at det settes i gang ulike forsøk med alternativ organisering av opplæringen og skoledagen. Det er spesielt viktig å få utprøvd ordninger som:
    - Aldersblanding ved fulldelte skoler
    - Nye måter å organisere skoledagen på uten den tradisjonelle inndeling i fag og timer
    - Organisering av skoleåret slik at en kan starte på ulike tider av året. Som eksempel bør det utprøves en ordning der barna starter skolen den dagen de fyller 6 år. Det bør dessuten prøves ut opplegg der voksne kan starte en utdanning på ulike tider i året. En slik organisering forutsetter større grad av prosjektarbeid og at skolene legger læreplanen til grunn for organisering og ikke lar læreboka styre opplegget.

    Forslag nr. 2 fra Reikvam, Rolf på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen som grunnlag for en diskusjon legge fram en egen sak om de viktigste organisatoriske og pedagogiske utviklingsprosjekter som er i gang i skolen (grunnskolen og videregående skole).

    Forslag nr. 3 fra Reikvam, Rolf på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2001 å legge inn bevilgninger som skal stimulere skoler til å prøve ut ulike pedagogiske og organisatoriske forsøk.

    Forslag nr. 4 fra Reikvam, Rolf på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen i løpet av høsten 2000 å fremme forslag om å lovfeste arbeidsmiljøbestemmelser for elever og studenter.

    Forslag nr. 5 fra Evje, Ursula på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen føre en liberal praksis ved godkjenning av søknader om opprettelse og drift av private skoler etter privatskoleloven.

    Forslag nr. 6 fra Dørum, Odd Einar på vegne av Venstre


    Det henstilles til Regjeringen å foreta en samlet vurdering av integreringsutfordringene i Oslo - skolen, og legge dette fram for Stortinget som egen sak.

    Forslag nr. 7 fra Lønning, Inge på vegne av Høyre


    Stortinget ber Regjeringen fremlegge egen sak for Stortinget om Bergutvalgets innstilling om fagskoleutdanninger (NOU 2000:5) i løpet av høstsesjonen 2000

    Forslag nr. 8 fra Evje, Ursula på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber Regjeringen opprettholde godkjenningen av Oasen Barneskole i Sogndalen kommune i samsvar med vedtak fattet av statsråd Jon Lilletun, Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet den 13. mars 2000.