Representantforslag fra stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen, Jan-Henrik Fredriksen, Oskar J. Grimstad, Odd Henriksen, Regina Alexandrova og Margunn Ebbesen om lov om endring i lov om motorferdsel i utmark og vassdrag. Midlertidig bestemmelse om bruk av snøscooter i tidligere forsøkskommuner

Innhold

Til Stortinget

Bakgrunn

Det vises til lov om motorferdsel i utmark og vassdrag og midlertidig bestemmelse om snøscooterløyper i tidligere forsøkskommuner (§ 4 b), jf. Dokument 8:56 L (2014–2015), behandlet i Stortinget 5. februar 2015.

Ved en inkurie ble ikke alle sider av dagens forsøksordning med snøscooterkjøring videreført ved den midlertidige bestemmelsen.

Av den grunn fremmer forslagsstillerne nytt forslag til ordlyd i bestemmelsen som vil omfatte alle sider ved dagens forsøksordning med snøscooterkjøring og snøscooterløyper, samt sikre en videreføring av dette ut vintersesongen 2015. Utformingen av ordlyden innebærer at første og annet ledd slås sammen. Tidspunktet for opphevelsen, jf. § 14 a, endres ikke.

Forslag

Forslagsstillerne fremmer på denne bakgrunn følgende

forslag:

Vedtak til lov

om endring i lov 10. juni 1977 nr. 82 om motorferdsel i utmark og vassdrag

I

I lov 10. juni 1977 nr. 82 om motorferdsel i utmark og vassdrag gjøres følgende endring:

§ 4 b skal lyde:

§ 4 b. (midlertidig bestemmelse om bruk av snøscooter i tidligere forsøkskommuner)

I kommunene Vinje, Sirdal, Stor-Elvdal, Lom, Røros, Hattfjelldal og Fauske reguleres bruk av snøscooter i vintersesongen 2014–2015 av de bestemmelser og vedtekter som tidligere har vært fastsatt i medhold av tidligere forsøk etter lov 26. juni 1992 nr. 87 om forsøk i offentlig forvaltning. Bruk av snøscooter i disse kommunene skjer uhindret av §§ 3, 4 a, 5 og 6.

II

Loven trer i kraft straks.

5. mars 2015