Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders Anundsen, Ine Marie Eriksen Søreide, Dagrun Eriksen og Odd Einar Dørum om utsettelse av ikrafttredelsen av tomtefesteinstruksen av 14. september 2007

Innhold

Til Stortinget

Spørsmålet om tomtefesteinstruksens gyldighet (instruks av 14. september 2007) har vært reist en rekke ganger i Stortinget, senest ved behandlingen av Regjeringens forslag til endring i lov om Opplysningsvesenets fond. Under debatten i Odelstinget og Lagtinget ble det etterlyst en avklaring av hvordan Regjeringen vil forholde seg til spørsmålet om iverksettelse av instruksen i påvente av domstolenes behandling av det søksmål som var ventet å bli reist mot staten. Verken kultur- og kirkeministeren eller justisministeren var villige til å svare på spørsmål om dette.

Den lovendring Stortinget nå har vedtatt, skal tre i kraft 1. januar 2009. Søksmål er reist mot staten.

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

Stortinget ber Regjeringen utsette ikrafttredelsen av tomtefesteinstruksen av 14. september 2007 inntil domstolene har tatt stilling til instruksens rettslige gyldighet.

18. desember 2008