Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Aktualitets/TV-blader

Det viktigste bladet i dette segmentet er Se og Hør. Se og Hør er det viktigste TV-radioblad i Norge, med detaljert fokus på ukens aktuelle programmer. Det har kommet til flere blader de senere år, blant annet Her og Nå.

Se og Hør er et kjendis- og aktualitetsblad, i den forstand at bladet fokuserer på kjente menneskers liv og levnet. Bladet trenger forbilder til sine artikler, og det er hevet over tvil at kjente mennesker er interessante for bladet i kraft av sin stilling og status. Kjendisenes livserfaringer er viktige for vanlige mennesker, kanskje ved ufarliggjøring av vanskelige situasjoner. Det beste eksempelet i så måte er Wenche Foss, da hun sto frem og fortalte om sin brystkreftsykdom.

Det finnes altså et helt legitimt og viktig behov for denne type nyhetsformidling. Det er antakelig også årsaken til at dagspressen nå i så større grad enn tidligere fokuserer på kjendisreportasjer.