Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentantene Bendiks H. Arnesen, Lodve Solholm, Åsa Elvik og Odd Roger Enoksen om å utvide prøveordninga med driftsordning for fartøy under 28 meter til å gjelde hele landet

Innhold

Til Stortinget

I tråd med Stortingets behandling av St.meld. nr. 20 (2002-2003) er det innført en prøveordning med driftsordning for fartøy under 28 meter som deltar i adgangsbegrensede fiskerier i tre fylker (Finnmark, Troms og Sogn og Fjordane). Å begrense ordninga til å gjelde noen fylker og ikke andre har vist seg å slå svært ulikt ut.

I henhold til forskrift fra Fiskeridepartementet skal driftsordningen forhåndsgodkjennes av Fiskeridirektoratets regionkontorer før fisket påbegynnes. Den kontroll og registrering som kontinuerlig føres med uttak av kvote, muliggjør deltakelse i driftsordning selv om kvoteåret er påbegynt, og selv om enkelte fiskere har startet fiske på en kvote.

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

Prøveordning med driftsordning for fartøy under 28 meter utvides til å gjelde hele landet, også når fiske på en kvote allerede er påbegynt. Stortinget ber Regjeringa iverksette dette umiddelbart.

9. mars 2004