Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentantene Ola D. Gløtvold og Magnhild Meltveit Kleppa om å oppheve bedriftenes egenandel på 1/2 G på hjelpemidler ved tilrettelegging av arbeidsplasser

Innhold

Til Stortinget

Regelen om at arbeidsgiver plikter å finansiere utgifter til arbeidsplasstilrettelegging med inntil halvparten av folketrygdens grunnbeløp oppleves som en stor barriere. Regelen skremmer en del arbeidsgivere fra å ansette mennesker med funksjonsnedsettelser. Dette slås fast i NOU 2001:22 Fra borger til bruker, der ulike strategier for nedbygging av funksjonshemmende barrierer blir drøftet. Utvalget foreslår derfor å oppheve bedriftenes egenandel. Også Sandmanutvalget var opptatt av denne problemstilling. I NOU 2000:27 heter det:

"Det vurderes å oppheve bedriftenes egenandel på 1/2 G ved tilrettelegging av arbeidsplassen ved hjelp av tekniske hjelpemidler."

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

Stortinget ber Regjeringen ta initiativ for å oppheve bedriftenes egenandel på G på hjelpemidler ved tilrettelegging av arbeidsplasser.

20. juni 2002