Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Industrianlegg

Oppvarming med fossil energi i industrien fører årlig til utslipp av 2,5 millioner tonn CO2. Dette tilsvarer ca. 4,5 pst. av de norske utslippene av klimagasser. Utslippene av CO2 fra industrien har økt i løpet av 1990-tallet, mens de andre klimagassenes andel av utslippene er nesten halvert i samme tidsrom. Økningen i CO2-utslippene skyldes først og fremst en generell produksjonsvekst, mens tiltak har ført til reduksjon av de øvrige gassene.

Konvertering fra fossil oppvarming til oppvarming ved hjelp av nye fornybare energikilder i industrien, kan for eksempel gjennomføres ved å bytte ut eksisterende oljefyringsanlegg med moderne forbrenningsteknologi for bioenergi. Disse anleggene kan fyres på biologisk avfall fra produksjonen der det er tilgjengelig, eller på flis eller innkjøpt avfall der man må skaffe fyringskilden utenfra. I enkelte anlegg kan det også være lønnsomt å satse på videreforedlet biobrensel som briketter og trepellets.