Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Bakgrunn

Forslagsstillerne ser et behov for at det gjøres en endring i skattelovens § 2-32 (1) hvor selskaper som ikke har erverv som formål er fritatt for å betale skatt av formue og inntekt. Forslagsstillerne ønsker at interkommunale selskaper som opptrer i konkurranse med kommersielle aktører, for eksempel i anbudskonkurranser skal anses som å ha erverv som formål. Dette må derfor presiseres i skattelovens § 2-32 (1).

Bakgrunnen for forslaget er at det i Tromsø kommune har oppstått en konkurransesituasjon mellom et interkommunalt selskap og private selskaper om å ta seg av Tromsøs søppel i de neste tre årene. Det interkommunale selskapet, Avfallsservice AS, er fritatt for å betale skatt på formue og inntekt etter skatteloven § 2-32 (1) fordi selskapet ikke har erverv som formål. Dette til tross for at selskapet tar på seg oppdrag utenfor sine eierkommuners geografiske område, som er fem eierkommuner i Nord- Troms. Dette har skapt sterke reaksjoner.