Stortinget - Møte torsdag den 3. oktober 2024 (under arbeid)

Dato: 03.10.2024
President: Svein Harberg

Søk

Innhold

Merknader

Referatet er under arbeid. Innleggene blir publisert fortløpende så snart de foreligger.

Formalia

President: Svein Harberg

Presidenten []: Den innkalte vararepresentanten for Akershus, Tobias Hangaard Linge, tar nå sete.

Representanten Christian Tybring-Gjedde vil framsette et representantforslag.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) []: Jeg har gleden av å fremsette et representantforslag om å utvide den økonomiske støtten til Ukraina, utover regjeringens varslede økning, med 100 mrd. kr fordelt på 2025 og 2026.

Presidenten []: Representanten Abid Raja vil framsette et representantforslag.

Abid Raja (V) []: På vegne av hele Venstres stortingsgruppe, representantene Guri Melby, Sveinung Rotevatn, Ola Elvestuen, André N. Skjelstad, Emma Lind, Grunde Almeland, Alfred Jens Bjørlo og meg selv, har jeg gleden av å framsette et forslag om en langsiktig integreringsmelding for en helhetlig styrking av integreringsarbeidet og inkludering av etniske minoriteter i Norge etter modell fra perspektivmeldingen.

Presidenten []: Representanten Alfred Jens Bjørlo vil framsette et representantforslag.

Alfred Jens Bjørlo (V) []: Då følgjer eg opp representanten Raja ved å levere eit forslag på vegner av halve stortingsgruppa til Venstre, nærmare bestemt representantane Guri Melby, Sveinung Rotevatn, André N. Skjelstad og meg sjølv, om faktisk å gjere Norge til verdas beste land å starte og drive bedrift i.

Presidenten []: Representanten Lars Haltbrekken vil framsette et representantforslag.

Lars Haltbrekken (SV) []: Da følger jeg opp representanten Bjørlo ved å fremme et forslag fra deler av SVs og Venstres stortingsgruppe, nemlig på vegne av meg selv og Ola Elvestuen, om økonomisk støtte i forbindelse med søknader om vindkraftutbygging.

Presidenten []: Representanten Ingrid Fiskaa vi framsette et representantforslag.

Ingrid Fiskaa (SV) []: Eg vil på vegner av representantane Haitham El-noush, Kari Elisabeth Kaski, Marian Hussein og meg sjølv fremja eit forslag om å avslutta alle norske bidrag til Israels krigsbrotsverk og okkupasjon av Palestina.

Presidenten []: Representantforslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag fortsetter utover kl. 16 og avsluttes senest kl. 22.