Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 5. desember 2011 kl. 12

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 5 [16:37:31]

Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om midlertidig endring i pengespilloven (gave til Norges idrettsforbund og olympiske paralympiske komité)

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Presidenten vil gjøre oppmerksom på at det i innstillingen står at den fremmes av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti. Høyre har i debatten understreket at også Høyre støtter innstillingen.

Under debatten er det satt fram to forslag. Det er forslagene nr. 1 og 2, fra Øyvind Korsberg på vegne av Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen i den varslede idrettsmeldingen endre fordelingsnøkkelen for tippemidlene i tråd med Dokument 8:144 S (2010–2011).»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at Norsk Tipping snarest driver sin virksomhet etter de lover og forskrifter som gjelder.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 74 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 17.33.41)Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre slikt vedtak til

midlertidig lov

om endring i pengespilloven (gave til Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité)

I

I lov 28. august 1992 nr. 103 om pengespill m.v. skal § 10 nytt fjerde ledd lyde:

I 2012 kan det gjennomføres en spilleomgang for tallspillet Lotto hvor overskuddet fra spilleomgangen fordeles med 50 % til Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, og 50 % fordeles etter første ledd tredje punktum.

II

Loven trer i kraft straks og gjelder til og med 31. desember 2012.

Presidenten: Fremskrittspartiet har varslet at de ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 74 mot 21 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.34.22)

Presidenten: Det voteres over lovens overskrift og loven i sin helhet. Presidenten regner med at Fremskrittspartiet vil stemme imot. – Det nikkes.

Votering:Lovens overskrift og loven i sin helhet ble bifalt med 69 mot 22 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.34.54)

Presidenten: Lovvedtaket vil bli ført opp til annen gangs behandling i et senere møte i Stortinget.