Stortinget - Møte tirsdag den 11. januar 2011 kl. 10

Dato: 11.01.2011

Formalia

Presidenten: Representantene Karin S. Woldseth, Jenny Klinge, Anne Tingelstad Wøien, Ine M. Eriksen Søreide og Eirin Sund, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentantene, for Buskerud fylke Kjell Børre Hansen og for Sogn og Fjordane fylke Knut Magnus Olsen, har tatt sete.

Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Per Arne Olsen i tiden fra og med 11. januar til og med 19. januar

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Torstein Rudihagen fra og med 11. januar og inntil videre

  • fra Høyres stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Sonja Irene Sjøli fra og med 11. januar og inntil videre

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Laila Gustavsen for å delta i feltbesøk til Kenya og Uganda i regi av International AIDS Vaccine Initiative i tiden fra og med 11. januar til og med 13. januar

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Akershus fylke: Bente Stein Mathisen

    For Buskerud fylke: Nina Mjøberg

    For Oppland fylke: Espen Granberg Johnsen

    For Vestfold fylke: Morten Stordalen

Presidenten: Bente Stein Mathisen, Nina Mjøberg, Espen Granberg Johnsen og Morten Stordalen er til stede og vil ta sete.

Statsråd Grete Faremo overbrakte 10 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Trine Skei Grande vil framsette et representantforslag.

Trine Skei Grande (V) [10:05:35]: På vegne av representanten Borghild Tenden og meg sjøl vil jeg framsette forslag om seniortiltak for å beholde verdifull kompetanse i skolen.

Presidenten: Representanten Ingjerd Schou vil framsette et representantforslag.

Ingjerd Schou (H) [10:06:04]: På vegne av representantene Øyvind Halleraker, Lars Myraune, Gunnar Gundersen og meg selv vil jeg fremsette et forslag om konkurranseutsetting av Kongsvingerbanen. For øvrig vil jeg ønske presidenten et godt nytt år.

Presidenten: Takk, i like måte.

Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før vi går løs på dagsordenen, vil presidenten foreslå, i samråd med komiteen, at sak nr. 2 tas opp til behandling før sak nr. 1.

– Det anses vedtatt.