Stortinget - Møte onsdag den 16. juni 2010 kl. 10

Dato: 16.06.2010

Formalia

Presidenten: Representanten Karin S. Woldseth, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Representanten Trine Skei Grande vil framsette et representantforslag.

Trine Skei Grande (V) [10:00:40]: På vegne av representanten Borghild Tenden og meg sjøl vil jeg fremme et forslag om å innføre en gaveforsterkningsordning for norske museer.

Presidenten: Representanten Ivar Kristiansen vil framsette et representantforslag.

Ivar Kristiansen (H) [10:01:05]: På vegne av representantene Ine M. Eriksen Søreide, Peter Skovholt Gitmark, Lars Myraune, Gunnar Gundersen og meg selv vil jeg fremsette forslag om en ny helhetlig befalsordning for Forsvaret.

Presidenten: Representanten Per Arne Olsen vil framsette et representantforslag.

Per Arne Olsen (FrP) [10:01:46]: På vegne av representantene Kari Kjønaas Kjos, Jon Jæger Gåsvatn og meg selv vil jeg få lov til å fremme et høyst nødvendig forslag om å innføre en ordning med psykiatriambulanser i alle landets fylker.

Presidenten: Representanten Svein Harberg vil framsette et representantforslag.

Svein Harberg (H) [10:02:12]: Da har jeg gleden av å framsette et representantforslag på vegne av representantene Bente Thorsen, Dagrun Eriksen, Trine Skei Grande og undertegnede om konsekvenser av Høyesteretts dom i favør av Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon i saken om Opplysningsvesenets fond.

Vi anmoder at saken blir behandlet etter Stortingets forretningsorden § 28 c, slik at Stortinget tar stilling til saken før vi tar sommerferie.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte. Selvfølgelig vil det også bli tatt stilling til forespørselen angående § 28 c.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet om nødvendig fortsetter utover den reglementsmessige tid, kl. 16.00, til dagens kart er ferdigbehandlet.

Ingen innvendinger er kommet, og det anses vedtatt.