Stortinget - Møte fredag den 26. mars 2010 kl. 10

Dato: 26.03.2010

Formalia

Presidenten: Fra den oppnevnte stortingsdelegasjon til Brasil, Argentina og Chile foreligger søknad om permisjon, undertegnet av Stortingets president Dag Terje Andersen. Søknaden gjelder permisjon for representantene Bendiks H. Arnesen, Anders Anundsen, Øyvind Halleraker, Aksel Hagen og Tone Merete Sønsterud i tiden fra og med 12. april til og 21. april, for representanten Laila Dåvøy i tiden fra og med 13. april til og med 21. april og for Stortingets president Dag Terje Andersen og representanten Erling Sande i tiden fra og med 14. april til og med 21. april.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Hedmark fylke: Farahnaz Bahrami

    For Hordaland fylke: Eivind Nævdal-Bolstad og Filip Rygg

    For Oppland fylke: Kristine Kvam

    For Sogn og Fjordane fylke: Knut Magnus Olsen

    For Troms fylke: Martin Henriksen

    For Vestfold fylke: Heidi Ørnlo og Morten Stordalen

Presidenten: Representanten Bent Høie vil framsette et representantforslag:

Bent Høie (H) [10:03:33]: På vegne av stortingsrepresentant Sonja Irene Sjøli og meg selv har jeg den ære å framsette et forslag om bedre rettssikkerhet for pasienter.

Presidenten: Representanten Siri A. Meling vil framsette et representantforslag.

Siri A. Meling (H) [10:03:58]: På vegne av stortingsrepresentantene Ketil Solvik-Olsen, Line Henriette Hjemdal, Borghild Tenden og meg selv har jeg gleden av å fremsette et representantforslag om etablering av et test- og demonstrasjonsprogram. «Demo 2020», for havvindteknologi i Norge.

Presidenten: Representanten Ingebjørg Godskesen vil framsette et representantforslag.

Ingebjørg Godskesen (FrP) [10:04:27]: På vegne av representantene Siv Jensen, Per Sandberg. Bård Hoksrud, Jan-Henrik Fredriksen, Arne Sortevik og meg selv vil jeg framsette forslag om fullfinansiering av Trondheimspakken.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Det er tidligere antydet at det kunne være behov for å fatte vedtak om at møtet skulle forlenges dersom det gikk utover den reglementsmessige tid for formiddagens møte. Etter presidentens vurdering vil det ikke være nødvendig å fatte et slikt vedtak.

Presidenten gjør oppmerksom på at det vil bli votering umiddelbart etter at sak nr. 1 er ferdig, slik at vi holder oss i salen til saken er ferdig behandlet.