Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 13. desember 2007 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokumenter: 

Sak nr. 9 (videre behandling a saken)

Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Elisabeth Aspaker, André Oktay Dahl, Jan Tore Sanner, Kari Lise Holmberg og Peter Skovholt Gitmark om bedre forebyggende tiltak, tidligere og tydeligere reaksjon overfor barn og unge som er i risikosonen for å utvikle en kriminell løpebane

Talere

Votering i sak nr. 9

Votering i sak nr. 9

Presidenten: Under debatten har Morten Ørsal Johansen satt fram åtte forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at det utformes klare retningslinjer for hvordan politiråd skal etableres i kommunene og at det er etablert politiråd i alle landets kommuner innen utløpet av 2008. Regjeringen bes på egnet måte om å orientere Stortinget om fremdriften i arbeidet.

Stortinget ber Regjeringen utrede og fremlegge forslag om incentivordninger som kan bidra til dette i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at det etableres et forpliktende SLT-samarbeid i alle kommuner. Regjeringen bes spesielt om å intensivere arbeidet for å avklare og avhjelpe praktisering av taushetspliktsregelverket som ofte bidrar til manglende samhandling og forebygging til skade for barn og ungdom.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at det utredes egnede målekriterier for forebyggende arbeid innenfor politi, kriminalomsorg mv.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at den enkelte skole har sin egen politikontakt.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen øke erstatningssatsene for foreldrenes ansvar for skade forvoldt av barn i skadeerstatningsloven § 1-2 andre ledd fra 5 000 til 20 000 kroner.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremlegge sak om etablering av obligatorisk tilbud om konfliktrådsbehandling i alle saker med barn under 15 år.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for mentorordning for kriminelle barn også under den kriminelle lavalder.»

Forslag nr. 8 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at det kan gjennomføres samtykkebasert rustesting på skolene i regi av helsefaglig personell. Stortinget forutsetter at hensynet til personvern og den enkeltes integritet ivaretas på en betryggende måte.»

Presidenten vil først la votere over forslagene nr. 1, 2, 3, 4, 6 og 7 – Kristelig Folkeparti og Venstre har varslet støtte til disse forslagene. Det voteres så over forslag nr. 5, og til sist over forslag nr. 8.

Votering:1. Forslagene nr. 1, 2, 3, 4, 6 og 7, fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 57 mot 47 stemmer ikke bifalt. (Voteringsutskrift kl. 18.50.48)2. Forslag nr. 5, fra Fremskrittspartiet og Høyre, ble med 70 mot 34 stemmer ikke bifalt. (Voteringsutskrift kl. 18.51.12)3. Forslag nr. 8, fra Fremskrittspartiet og Høyre, ble med 64 mot 40 stemmer ikke bifalt. (Voteringsutskrift kl. 18.51.34)Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:4 (2007-2008) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Elisabeth Aspaker, André Oktay Dahl, Jan Tore Sanner, Kari Lise Holmberg og Peter Skovholt Gitmark om bedre forebyggende tiltak, tidligere og tydeligere reaksjon overfor barn og unge som er i risikosonen for å utvikle en kriminell løpebane – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.