Stortinget - Møte fredag den 5. oktober 2007 kl. 10

Dato: 05.10.2007

Formalia

Presidenten: Representanten May Hansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Finnmark fylke, Bjørn Sturla Odden, har tatt sete.

Statsråd Kristin Halvorsen overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Ine Marie Eriksen Søreide vil framsette to representantforslag.

Ine Marie Eriksen Søreide (H) [10:01:51]: På vegne av representantene Gunnar Gundersen og meg selv har jeg den ære å framsette forslag om en landsomfattende kartlegging av årsakene til og omfanget av tapt undervisningstid i grunnopplæringen.

På vegne av representantene Erna Solberg, Kari Lise Holmberg, Gunnar Gundersen og meg selv har jeg også gleden av å fremme forslag om styrket lærerkompetanse og rekruttering av nye lærere.

Presidenten: Representanten Martin Engeset vil framsette et representantforslag.

Martin Engeset (H) [10:02:38]: På vegne av representantene Peter Skovholt Gitmark, Sonja Irene Sjøli og meg selv har jeg gleden av å fremme forslag om tiltak for å redusere avgang til uføretrygd gjennom satsing på tiltak for arbeid og livsmestring.

Presidenten: Representanten Børge Brende vil framsette to representantforslag.

Børge Brende (H) [10:03:14]: På vegne av representantene Erna Solberg, Harald Victor Hove, Torbjørn Hansen, Elisabeth Røbekk Nørve og meg selv vil jeg fremme forslag om å øke den lokale kraftproduksjonen for å redusere behovet for store naturinngrep ved høyspentledninger samt alternative løsninger med kabling, sjøkabel i spesielt utsatte områder.

På vegne av representantene Gunnar Gundersen, Olemic Thommessen og meg selv vil jeg fremme forslag om å legge frem sak om å bevare Snøheimveien på Dovrefjell.

Presidenten: Representanten Erna Solberg vil framsette et representantforslag.

Erna Solberg (H) [10:04:08]: På vegne av representantene Elisabeth Aspaker, Gunnar Gundersen, Ivar Kristiansen, Trond Helleland, Bent Høie, Olemic Thommessen og meg selv vil jeg få lov til å fremme forslag om en strategi for næringsutvikling og arbeidsplasser i kommuner med høy andel vern.

Presidenten: Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil framsette et representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) [10:04:39]: På vegner av representantane May-Helen Molvær Grimstad, Laila Dåvøy og meg sjølv har eg gleda av å setje fram eit forslag om å betre situasjonen for vanskelegstilte gravide gjennom auka tilgang på informasjon, meir rettleiing og betre økonomiske støtteordningar.

Presidenten: Representantforslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.