Stortinget - Møte mandag den 12. desember 2005 kl. 12

Dato: 12.12.2005

Formalia

Presidenten: Representantene Asmund Kristoffersen, Eli Sollied Øveraas, Heidi Sørensen, Gunnar Kvassheim og Børge Brende, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra representantene Morten Høglund, Erna Solberg og Ågot Valle foreligger søknader om permisjon i tiden fra og med 12. desember til og med 16. desember – alle for å delta i den norske delegasjon til Verdens handelsorganisasjons, WTOs, sjette ministerkonferanse samt parlamentarikermøte i Hongkong.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første og andre vararepresentant for Hordaland fylke, henholdsvis Audun Bjørlo Lysbakken og Aud Karin Oen, oppholder seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte på Stortinget.

Følgende vararepresentanter foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden:

For Akershus fylke: Tove Nyhus.

For Hordaland fylke: Eli Årdal Berland og Bjørn Lothe.

– Det anses vedtatt.

Tove Nyhus, Eli Årdal Berland og Bjørn Lothe er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter i inneværende uke.

Statsråd Odd Roger Enoksen overbrakte 5 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Etter ønske fra energi- og miljøkomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1–3 behandles under ett – og anser det for vedtatt.