Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 25. november 2005 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Morten Høglund til utenriksministeren:
    «Irans president Mahmoud Ahmadinejad har nylig kommet med uttalelser om at staten Israel må utraderes. Han oppfordret til nye angrep på Israel fra palestinere. En 19 år gammel psykisk utviklingshemmet jente er dømt til 99 piskeslag og fengsel for å ha blitt tvunget inn i prostitusjon av egen familie fra hun var 8 år. Dette er bare to eksempler på at det regjerende regimet i Iran er en trussel både mot egen befolkning og forsøkene på å få til en fredelig utvikling i Midtøsten. Valget av president Ahmadinejad viste dessverre at det ikke er mye håp om en utvikling i mer moderat retning i Iran. Mangel på samarbeid i forhold til Irans atomprogram er også et eksempel på dette. Norge har relasjoner med Iran på flere plan, inkludert diplomatiske og forretningsmessige.
    Er det på tide å vurdere vårt forhold til regimet i Iran og innta en mer kritisk politikk?»
  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Børge Brende til olje- og energiministeren:
    «Norge er fra naturens side rikt utrustet med energiressurser. Dette gir et godt utgangspunkt for at vi skal være en ledende energinasjon i Europa. Likevel har Norge de siste 10–15 årene gått fra å være en netto eksportør av elektrisk kraft til å bli en netto importør i år med normale temperatur- og nedbørforhold. Tørråret 2002/2003 viste at når nedbøren svikter, så er vår kraftforsyning sårbar. Det er derfor behov for å øke kraftproduksjonen her i landet. Jeg har registrert at også olje- og energiministeren er opptatt av at vi skal gjenopprette kraftbalansen. Dessverre har jeg så langt savnet noen klare svar på hvordan Regjeringen vil oppnå dette.
    Hvilke tiltak vil derfor Regjeringen sette i verk for økt kraftproduksjon slik at Norge igjen minst skal ha balanse mellom total import og eksport i år med normale nedbør- og temperaturforhold?»
  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.30.