Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 18. november 2004 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene May Hansen, Magnar Lund Bergo og Karin Andersen om at Human-Etisk Forbund og andre livssynssamfunn og et registrert trossamfunn med vigselsrett skal få rett til å forestå partnerskapsinngåelse

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Sonja Irene Sjøli satt fram et forslag på vegne av Høyre og Senterpartiet.

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget ber Regjeringen foreta endringer i forskriftene til partnerskapsloven, slik at alle livssynssamfunn og trossamfunn som har vigselsrett og som søker rett til å forestå partnerskapsinngåelser, får dette innvilget på lik linje med ekteskap.

Presidenten: Det er Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti som står bak innstillingen, så presidenten antar at de øvrige partier ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling ble med 63 mot 43 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 12.59.48)

Presidenten: Forslaget fra Høyre og Senterpartiet tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede spørsmålet om livssynssamfunn/registrerte trossamfunn skal få rett til å forestå partnerskapsinngåelse, og legge saken fram for Stortinget.»

Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de nå ønsker å støtte forslaget subsidiært, mens Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti ønsker å stemme imot.

Votering:Forslaget fra Høyre og Senterpartiet bifaltes med 74 mot 31 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.00.21)

Presidenten: I sak nr. 4 foreligger det ikke noe voteringstema.