Stortinget - Møte onsdag den 5. mars 2003 kl. 10

Dato: 05.03.2003

Formalia

Presidenten: Representanten Inge Ryan, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Jan Tore Sanner (H): Jeg foreslår Øyvind Halleraker og Finn Martin Vallersnes.

Presidenten: Øyvind Halleraker og Finn Martin Vallersnes er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Øyvind Halleraker og Finn Martin Vallersnes anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens møte.

Representanten Gunnar Halvorsen vil framsette et privat forslag.

Gunnar Halvorsen (A): På vegne av representantene Marit Nybakk, Rita Tveiten, Kjell Engebretsen, Svein Roald Hansen og meg selv fremmer jeg forslag om forvaltningen av Oscarsborg festning og andre festningsverk som er besluttet tatt ut av militær bruk.

Presidenten: Representanten Siv Jensen vil framsette et privat forslag.

Siv Jensen (FrP): På vegne av Øyvind Vaksdal, Øyvind Korsberg, Gjermund Hagesæter og meg selv vil jeg fremsette et forslag om endringer i petroleumsskattesystemet.

Presidenten: Representanten Rolf Reikvam vil framsette et privat forslag.

Rolf Reikvam (SV): På vegne av Øystein Djupedal, Lena Jensen og meg selv vil jeg framsette forslag om at teknologi innføres som obligatorisk emne i grunnskolen.

Presidenten: Representanten Sigvald Oppebøen Hansen vil framsette et privat forslag.

Sigvald Oppebøen Hansen (A): På vegner av Hill-Marta Solberg og meg sjølv vil eg setje fram eit forslag om å innføre ein garanti slik at langtidsledig ungdom i alderen 20–24 år blir sikra tilbod om jobb, utdaning eller arbeidsmarknadstiltak.

Presidenten: Representanten Audun Bjørlo Lysbakken vil framsette et privat forslag.

Audun Bjørlo Lysbakken (SV): På vegne av representanten Bjørn Jacobsen og meg selv vil jeg framsette forslag om å trekke Norges anmodninger og krav til utviklingsland om å liberalisere handelen med tjenester.

Presidenten: Representanten Kirsti Saxi vil framsette et privat forslag.

Kirsti Saxi (SV): På vegne av Hallgeir H. Langeland og meg selv vil jeg framsette et forslag om å opprette og medvirke til medfinansiering av et kompetanse- og kultursenter for villaksen i Tanavassdraget i løpet av denne stortingsperioden.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.