Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 8. februar 2001 kl. 10

Dato:
President: Gunnar Breimo

Sak nr. 2

Fiskeriministerens redegjørelse i Stortingets møte 23. januar 2001 om havbruk

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Rolf Reikvam satt fram fem forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram en egen sak om statlig forkjøpsrett ved salg av konsesjonsrettigheter. Saken skal forelegges Stortinget i løpet av 2001.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen intensivere forskningsinnsatsen slik at nye råstoff og bedre utnyttelse av fiskeavfall tas i bruk til fôrproduksjon. Regjeringen bes om å lage en plan for hvorledes en gradvis kan erstatte råstoff som har verdi som menneskemat med annet råstoff i fôrproduksjonen. Planen skal forelegges Stortinget senest våren 2002.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2002 å avsette høyrisikokapital til investeringer i prosjekter på idéstadiet. Pengene bør kanaliseres gjennom SND.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen ved tildeling av nye konsesjoner i 2001 prioritere nye og mindre aktører.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen allerede ved konsesjonstildeling i 2001 å innføre en ordning med vederlag. Vederlaget bør hovedsakelig tilfalle kommunene der anleggene blir etablert.»

Da vil presidenten spørre om det er noen som ønsker ordet til stemmeforklaring – og det er det.

Rita Tveiten (A): Berre ei kort stemmeforklaring. Når det gjeld forslag nr. 1, vil eg rå Arbeidarpartiet sine medlemmer til å stemma imot. Når det gjeld forslaga nr. 2 og 3, har fiskeriministeren i løpet av debatten gjort greie for at dette er prosessar som allereie er i gang. Eg rår difor til at dei to forslaga òg vert stemte imot. Når det gjeld forslag nr. 4, er det allereie effektuert, og når det gjeld forslag nr. 5, er det til vurdering. Så dermed ber eg om at Arbeidarpartiet si gruppe stemmer imot alle desse forslaga.

Inge Myrvoll (SV): I innspurten med transportplanen er det ikke så enkelt å få fulgt med i debattene, men så langt som jeg skjønner, vil forslag nr. 5 komme som sak før påske, forslagene nr. 2 og 3 er på gang, og forslag nr. 4 er allerede effektuert. Da vil jeg be om at vi får en realitetsvotering over forslag nr. 1 og oversender resten, for å gjøre det enkelt.

Presidenten: Presidenten vil kanskje anbefale, siden vi nå har lagt om behandlingen av forslag som oversendes Regjeringen uten realitetsvotering, at man like gjerne trekker forslagene.

Inge Myrvoll (SV): Greit, president!

Presidenten: Da er forslagene nr. 2, 3, 4 og 5 trukket.

Da blir det realitetsvotering over forslag nr. 1.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble mot 6 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Presidenten vil foreslå at fiskeriministerens redegjørelse i Stortingets møte 23. januar 2001 om havbruk vedlegges protokollen. – Det anses vedtatt.