Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 11. mai 1999 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om statens forhold til frivillige organisasjoner. Styrking av aktivitet i lokale, frivillige organisasjoner

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er:

  • forslag nr. 1, fra Per Sandberg på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre

  • forslag nr. 2, fra Ola T. Lånke på vegne av Kristelig Folkeparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 3, fra Per Sandberg på vegne av Fremskrittspartiet

Det voteres først over forslaget fra Fremskrittspartiet, så over forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre, og deretter alternativt mellom innstillingens I og forslaget fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet.

Forslag nr. 3, fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sette ned et samordningsorgan bestående av departementene og valgte representanter fra de frivillige organisasjonene. Organet settes ned for to år og har som mandat å evaluere statens forhold til de frivillige organisasjonene med bakgrunn i St.meld. nr. 27 (1996-97) og St.meld. nr. 44 (1997-98).»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 83 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 22.45.00)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet og Høyre, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen revurdere avslaget på søknaden om oppstart av Bingo-Lotto, og innvilger søknaden med en prøvetid på inntil to år.»

Komiteen hadde innstillet:

I.

Stortinget ber Regjeringen iverksette en tildelingsmodell for den nye tilskuddsordningen hvor midlene kanaliseres gjennom organisasjonenes sentralledd. Det forutsettes at det legges nødvendige føringer som sikrer at midlene når fram til grunnplanet i samsvar med målsettingene for ordningen.

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet, lyder:

«Den nye statlige tilskuddsordningen til frivillige organisasjoners lokale lag og foreninger samt mindre lokale organisasjoner uten tilknytning til et nasjonalt ledd kanaliseres gjennom fylkeskommunene etter forslag fra kommunene.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet bifaltes innstillingen med 71 mot 27 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.45.57)Videre var innstillet:

II.

St.meld. nr. 27 (1996-97) Om statens forhold til frivillige organisasjoner og St.meld. nr. 44 (1997-98) Tilleggsmelding om statens forhold til frivillige organisasjoner – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.