Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Odelstinget - Møte torsdag den 18. november 2004 kl. 13.07

Sak nr. 1

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Siri Hall Arnøy og May Hansen om lov om endring i lov 4. juli 1991 nr. 47 om ekteskap. (Kjønnsnøytral ekteskapslov)

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Eirin Faldet har bedt om ordet.

Eirin Faldet (A) [19:31:50]: I og med at argumentasjonen i denne saken går på at Regjeringen skal komme tilbake til Stortinget med en sak om kjønnsnøytral ekteskapslov, vil jeg anmode om at Sosialistisk Venstreparti trekker sitt forslag, slik at saken kan komme opp igjen etter at landsmøtene er avholdt.

May Hansen (SV) [19:32:50]: På bakgrunn av den debatten vi har hatt i dag, hvor man har argumentert med at dette trenger å komme opp på de ulike partiers landsmøter, trekker vi forslaget. Vi kommer til å fremme det igjen i denne perioden, etter landsmøtene.

Presidenten: Det hadde vært greit om presidenten hadde fått et hint om dette tidligere. Jeg antar at det gjelder forslag nr. 2, fra SV. – Det bekreftes.

Under debatten er det satt fram tre forslag. Når forslag nr. 2 nå er trukket, gjenstår

  • forslag nr. 1, fra Trond Giske på vegne av Arbeiderpartiet

  • forslag nr. 3, fra Eli Sollied Øveraas på vegne av Senterpartiet

Forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede og vurdere endringer i lovgivningen som sikrer at personer i ekteskap og partnerskap blir juridisk likestilt, herunder vurdering av en felles ekteskapslov. Regjeringen bes komme tilbake til Stortinget med dette som egen sak innen 15. mai 2005.»

Forslag nr. 3, fra Senterpartiet, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede spørsmålet om kjønnsnøytral ekteskapslov, herunder forholdet til eksisterende lovgivning, og komme tilbake til Stortinget med en egen sak om dette.»

Forslagene blir i samsvar med forretningsordenens § 30 fjerde ledd å sende Stortinget.

Komiteen hadde innstilt til Odelstinget å gjøre slikt vedtak til:

Dokument nr. 8:52 (2003-2004) – forslag fra stortingsrepresentantene Siri Hall Arnøy og May Hansen om lov om endring i lov 4. juli 1991 nr. 47 om ekteskap. (Kjønnsnøytral ekteskapslov) – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.