Søk

Bakgrunn

I dokumentet fremmes følgende forslag:

  1. Stortinget ber regjeringen sørge for at det bevilges midler til den kommunale kompensasjonsordningen så lenge det er nødvendig. Ordningen må fortsatt være spesielt rettet inn mot bransjer der det kan ta tid å få omsetningen tilbake til normalnivå, som reiselivs-, serverings-, kultur- og utelivsbransjen.

  2. Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til tiltak for å øke rekrutteringen av kvalifisert arbeidskraft til bransjer som har vært særskilt rammet av statlige smitteverntiltak under koronapandemien.

  3. Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en tiltakspakke for å videreutvikle reiselivsnæringen etter pandemien, bygget på den nasjonale reiselivsstrategien fra 2021.

  4. Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en tiltakspakke for kultur-, serverings- og utelivsbransjene for å videreutvikle disse næringene etter pandemien.

  5. Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til hvordan dagens forskjellsbehandling i merverdiavgiftssystemet av næringsmidler servert på et serveringssted og næringsmidler som tas med ut av serveringsstedet, kan erstattes med en likebehandling, med sikte på lavere merverdiavgift på næringsmidler servert på serveringsstedet.

  6. Stortinget ber regjeringen åpne for utsatt innbetaling av skatter og avgifter også på krav fra før 1. januar 2022 for bedrifter som er særlig rammet av statlige smitteverntiltak, for å hindre at bedrifter slås konkurs som følge av slike krav.

  7. Stortinget ber regjeringen kontinuerlig vurdere om det er behov for å forlenge ordningen med utsettelse av innbetalinger av skatter og avgifter for næringslivet for bransjer som er særlig rammet av statlige smitteverntiltak.»

Det vises til dokumentet for nærmere redegjørelse for forslagene.