Søk

Innhold

5. Anmodningsvedtak i stortingssesjonen 2015–2016

5.1 Helse- og omsorgsdepartementet

Basestrukturen for luftambulansen i Norge

Vedtak nr. 545, 17. mars 2016

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med egen sak om basestrukturen for luftambulansen i Norge.»

Komiteens merknader

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti viser til at Stortinget ba om en sak om basestrukturen, og at regjeringen da ikke kan foreslå å avslutte oppfølgingen av et vedtak ved å vise til at andre saker tar for seg samme tema. Dette medlem anser derfor ikke vedtaket som utkvittert.

Behandlingstilbud til barn og unge

Vedtak 839, 9. juni 2016

«Stortinget ber regjeringen sikre at barn og unge får medikamentfrie behandlingstilbud når faglige anbefalinger tilsier dette.»

Komiteens merknader

Komiteen har merket seg at en rekke alternative tiltak er til vurdering, men uten at tilbudet om medikamentfri behandling for barn og unge er på plass, når faglige anbefalinger tilsier dette. Komiteen viser også til helse- og sosialkomiteens enstemmige merknad i Innst. 11 S (2019–2020) og venter med å kvittere ut vedtaket til en ordning er implementert.

5.2 Klima- og miljødepartementet

Parisavtala – Noregs endelege nasjonalt fastsette bidrag for perioden 2021–2030

Vedtak nr. 895, 14. juni 2016

«Stortinget ber regjeringen legge frem en sak til Stortinget om Norges endelige nasjonalt fastsatte bidrag for perioden 2021–2030 så raskt som mulig etter at forhandlingene med EU om felles oppfyllelse er avsluttet, og i god tid før fristen for innmelding av slike bidrag i 2020.»

Komiteens merknader

Komiteen finner under tvil å kunne kvittere ut vedtaket, men vil vise til vedtakets ordlyd, hvor det står at «Stortinget ber regjeringen legge fram en sak ...». Komiteen vil understreke at omtale i budsjettproposisjon e.l. ikke er å anse som sak for Stortinget.

5.3 Kulturdepartementet

Tilskudd til frivillige organisasjoner

Vedtak nr. 362, 17. desember 2015

«Stortinget ber regjeringen i større grad gi tilskudd til frivillige organisasjoner gjennom avtaler over flere år.»

Komiteens merknader

Komiteen viser til at 2 av 3 omtalte vedtak fra sesjonen 2015–2016 fortsatt ikke er gjennomført, og avventer dette før vedtaket kvitteres ut.

Rammeverket for Kringkastingsrådet

Vedtak nr. 502, 1. mars 2016.

«Stortinget ber regjeringen foreslå avgrensing av Kringkastingsrådets mandat, samt endring i oppnevnelse av medlemmer til Kringkastingsrådet.»

Komiteens merknader

Komiteen viser til at 2 av 3 omtalte vedtak fra sesjonen 2015–2016 fortsatt ikke er gjennomført, og avventer dette før vedtaket kvitteres ut.

5.4 Nærings- og fiskeridepartementet

Strategi for å styrke rekrutteringen til fiskerinæringen

Vedtak nr. 575, 5. april 2016

«Stortinget ber regjeringen utarbeide en strategi for å styrke rekrutteringen av fiskerinæringen.»

Komiteens merknader

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti har merket seg at regjeringen anser vedtaket som fulgt opp, med henvisning til Meld. St. 32 (2018–2019) Et kvotesystem for økt verdiskaping – en framtidsrettet fiskerinæring. Dette medlem viser til at det i nevnte melding ikke er lagt fram en strategi, men at det er redegjort for ulike tiltak som kan påvirke rekrutteringen. Dette medlem anser ikke vedtaket som fulgt opp.