Søk

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Kjell-Idar Juvik, Sverre Myrli, Magne Rommetveit, Eirik Sivertsen og Karianne O. Tung, fra Høyre, lederen Nikolai Astrup, Torill Eidsheim, Nils Aage Jegstad og Helge Orten, fra Fremskrittspartiet, Tor André Johnsen, Åse Michaelsen og Morten Stordalen, fra Kristelig Folkeparti, Hans Fredrik Grøvan, fra Senterpartiet, Janne Sjelmo Nordås, og fra Venstre, Abid Q. Raja, viser til representantforslaget.

Komiteen vil bemerke at det har vært en kraftig nedgang i ulykkestallene fra 1970 til 2015. Selv om tallene var noe høyere i 2016, står nullvisjonen fast. I Meld. St. 40 (2015–2016) Trafikksikkerhetsarbeidet – samordning og organisering legger regjeringen frem en helhetlig oversikt over utviklingen og hvordan en kan møte utfordringen i årene fremover for å nærme seg nullvisjonen.

Komiteen vil vise til at representantforslaget omhandler mange av de samme utfordringene som stortingsmeldingen. Det er derfor naturlig å vise til behandlingen av meldingen.

Komiteen har merket seg at representantforslaget fremmer et konkret forslag om opprettelse av et kompetansesenter for økt forskning på mennesket i trafikken. Dette er også et spørsmål som omhandles i meldingen.