Søk

Vedlegg

Vedlegg

Brev fra Kulturdepartementet v/statsråd Linda Hofstad Helleland til familie- og kulturkomiteen, datert 19. oktober 2016

Dokument 8:112 S (2015–2016) Representantforslag om opprettelse av en kunstnerassistentordning

I brev av 05.10.2016 fra familie- og kulturkomiteen bes departementet vurdere representantforslaget fra stortingsrepresentantene Trine Skei Grande, Geir Jørgen Bekkevold og Anette Trettebergstuen, om opprettelse av en kunstnerassistentordning.

I Dokument 8:112 S fremmes følgende forslag:

«Stortinget ber regjeringen utrede hvordan en kunstnerassistentordning kan innføres og organiseres, samt vurdere hvilket organ som på best måte kan forvalte en slik ordning, og komme tilbake til Stortinget med fremleggelse av en gjennomførbar modell.»

Vurdering

Under stortingsbehandlingen av Kulturdepartementets budsjett for 2015 bemerket komiteens flertall (H, FrP og KrF, i samråd med V) i Innst. 14 S (2014–2015) at en assistentordning ville være særlig aktuelt for talentutviklingstiltaket, Talent Norge AS. Det har senere vist seg at det ikke er realistisk med privat medfinansiering for assistentordningen, og at tiltaket dermed ikke kan få støtte fra Talent Norge.

I Innst. 14 S (2015–2016) til Kulturdepartementets Prop. 1 S (2015–2016) gikk komiteens medlemmer fra KrF og AP inn for opprettelse av ordningen med 6 mill. kroner og KrF la til grunn at innretningen skulle etableres i tett dialog med UKS.

Jeg stiller meg positiv til å gjøre en nærmere vurdering av det aktuelle forslaget. Samtidig er det nødvendig å understreke at opprettelsen av en eventuell slik ordning, vil være en budsjettsak som må behandles på vanlig måte.