Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammendrag

Stortingsrepresentantene Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Abid Q. Raja fremmet 12. mai 2015 følgende forslag:

  • «1. Stortinget ber regjeringen komme med forslag som sikrer at UDI realitetsbehandler søknader om beskyttelse for mennesker som har vært utsatt for menneskehandel i prostitusjon, og som mottar oppfølging gjennom ROSA-prosjektet, ved å benytte seg av unntaksmulighetene i Dublin III-forordningen.

  • 2. Stortinget ber regjeringen utvide refleksjonsperioden til 12 måneder for mennesker som er utsatt for menneskehandel i prostitusjon og som mottar hjelp gjennom ROSA-prosjektet.

  • 3. Stortinget ber regjeringen vurdere å opprette flere egnede botilbud og spesialiserte krisesentre for å sikre god helsefaglig, sosialfaglig og juridisk oppfølging av mennesker som er utsatt for menneskehandel i prostitusjon.

  • 4. Stortinget ber regjeringen vurdere hvordan organisasjoner kan sikres bedre forutsigbarhet og kontinuitet i arbeidet med å assistere mennesker utsatt for menneskehandel i prostitusjon ved retur.

  • 5. Stortinget ber regjeringen utarbeide særskilte retningslinjer for kravet til dokumentert identitet i utlendingssaker som gjelder menneskehandel.»