Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

10. Kommunal- og regionaldepartementet

Regnskapet for 2013 for Kommunal- og regionaldepartementet viser 176 319 mill. kroner i utgifter og 13 152 mill. kroner i inntekter. 834 mill. kroner er overført til neste år.

Departementet har ansvar for fire virksomheter og ett selskap. Ingen av disse har fått vesentlige merknader for 2013.

Riksrevisjonen tok i Dokument 1 (2013–2014) opp Kommunal- og regionaldepartementets mangelfulle oppfølging av bostøtte som forvaltes av Husbanken. Departementet ble blant annet anbefalt å følge opp at Husbanken etablerer kontroller som sikrer at bostøtte bare blir utbetalt til de som har krav på det. Husbanken har høsten 2013 gjennomført en etterkontroll av mottagere av bostøtte etter at Stortinget vedtok nye regler. Resultatet ble at over 3 300 husstander fikk varsel om at de må tilbakebetale for mye utbetalt bostøtte. Kommunal- og moderniseringsdepartementet viser i tildelingsbrev til Husbanken for 2014 til at departementet vil vurdere å benytte opplysninger om bostøttemottagere fra andre statsetater, som Nav, og vil trekke Husbanken inn i dette arbeidet. Riksrevisjonen er tilfreds med oppfølgingen fra både Husbankens og departementets side, og har merket seg at inntektsgrensen for når for mye utbetalt bostøtte skal tilbakebetales, er satt ned.

Riksrevisjonen har ingen vesentlige merknader til Kommunal- og regionaldepartementet for 2013.

Komiteen viser til at departementet har ansvar for fire virksomheter og ett selskap, og at ingen av disse har fått vesentlige merknader for 2013.

Komiteen er i likhet med Riksrevisjonen tilfreds med at departementet og Husbanken har fulgt opp Riksrevisjonens anmerkninger fra 2012 om manglende oppfølging av bostøtte.

Komiteen har ingen ytterligere merknader.