Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Jeg viser til forslag fra stortingsrepresentantene Jørund Rytman, Arve Kambe, Hans Olav Syversen og Borghild Tenden om å redusere kravet til oppbevaringsplikt for primærdokumentasjon etter bokføringsloven § 13 fra ti til fem år.

Forslagsstillerne viser til at Finansdepartementet vinteren 2008 – 2009 hadde ute på høring Skattedirektoratets og Økokrims vurdering av kravet til oppbevaringstid for primærdokumentasjon. Som jeg viste til i mitt brev til Stortinget 20. januar i år, er arbeidet med å legge fram en proposisjon om endringer i bokføringsloven blitt forsinket i departementet som følge av andre saker som det har vært nødvendig å prioritere. I brevet 20. januar opplyste jeg samtidig at en slik proposisjon planlegges fremmet for Stortinget i løpet av våren 2012, og at den vil behandle lovforslagene i Bokføringsstandardstyrets delrapport II, herunder spørsmålet om oppbevaringstid for regnskapsmateriale. Det er fortsatt min intensjon å framlegge en slik proposisjon i løpet av vårsesjonen 2012.