Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Jeg viser til brev av 25. april 2012 fra finanskomiteen, med representantforslag fra stortingsrepresentantene Ketil Solvik-Olsen, Gjermund Hagesæter, Åge Starheim, Kenneth Svendsen, Christian Tybring-Gjedde og Jørund Rytman. Komiteen ber om min uttalelse.

Jeg kan forsikre forslagsstillerne om at Regjeringen er opptatt av at ressursene i offentlig sektor disponeres effektivt. I nasjonalbudsjettet redegjøres det hvert år for fornyingsarbeidet. Jeg viser senest til Nasjonalbudsjettet for 2012, hvor både generelle fornyingstiltak og pågående sektortiltak under ulike departementer omtales.

I Regjeringens fornyingsarbeid de nærmeste årene vil satsingen på digitalisering av offentlige tjenester stå sentralt. Jeg viser i den forbindelse til at Regjeringen for kort tid siden la fram et digitaliseringsprogram med mål om bedre tjenester og mer effektiv ressursbruk. Programmet tar sikte på både å effektivisere ressursbruken innen de enkelte statlige virksomhetene og mellom virksomheter. Som det framgår av programmet, er Regjeringen også i dialog med kommunesektoren om hvordan staten kan medvirke til at deres tjenester digitaliseres, med påfølgende effektivitetsgevinster som resultat.

Det vil for øvrig ikke være riktig av Regjeringen å etablere ”effektivitetsenheter” med utgangspunkt i Riksrevisjonen. Riksrevisjonen er Stortingets organ.