Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Jeg viser til brev 26. mars 2012, vedlagt Dokument 8:76 S (2011-2012) representantforslag fra Ketil Solvik-Olsen, Christian Tybring-Gjedde, Kenneth Svendsen og Jørund Rytman om fjerning av formuesskatten på formue som ikke er arbeidende kapital. I dokumentet bes Regjeringen om å ”avvikle formuesskatten på all formue utenom arbeidende kapital fra 1. januar 2013”.

Jeg vil i den forbindelse vise til min uttalelse vedrørende Dokument nr. 8:77 S (2011-2012). Der viser jeg til at Regjeringen ved flere anledninger har argumentert mot å frita ”arbeidende” kapital fra formuesskatt. Et fritak for det motsatte av ”arbeidende” kapital endrer ikke på Regjeringens prinsipielle holdning til å skille ut ”arbeidende” kapital fra annen kapital i formuesskattegrunnlaget.

Regjeringen vil ikke gå videre med representantenes forslag om å fjerne formuesskatten på formue som ikke er ”arbeidende” kapital.