Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1

INFOFLYT er et system hvor det blir foretatt utvidet registrering av enkelte innsatte og deres relasjoner i saker som er særlig alvorlige og med høy risiko. Systemet utveksler informasjon mellom kriminalomsorgen og politiet/påtalemyndigheten.

Registeret trenger særlig hjemmel, men ble i sin tid opprettet uten at nødvendig hjemmel eksisterte. Stortinget vedtok imidlertid lovendring som sikret tilstrekkelig hjemmel ved annen gangs lovbehandling 23. november 2010. Loven ble sanksjonert 17. desember 2010, men det er bare gjennomført delvis ikrafttredelse av Stortingets vedtak.

På ovenstående bakgrunn har kontroll- og konstitusjonskomiteen følgende spørsmål:

  • 1. Fra hvilken dato ble INFOFLYT-registeret stanset for videre registrering og bruk på bakgrunn av at det mangler rettskraftig hjemmel?

  • 2. Hva er årsaken til at lovendring som gir hjemmel for drift av registeret ikke har trådt i kraft?

  • 3. Når venter statsråden at straffegjennomføringsloven kapittel 1a med §§ 4a til 4e vil tre i kraft?

Komiteen ber om et snarlig svar, og viser til at den overfor statsministeren har anmodet om svar på denne typen henvendelser fra komiteen i løpet av en uke, evt. at det sendes et foreløpig svar dersom det tar lengre tid å utarbeide svar. Det vises til brev om dette fra Statsministerens kontor av 7. juni 2010 til samtlige departementer.