Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2.44 GMO

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet og Høyre, viser til at Norge har ført en restriktiv GMO-politikk, ut fra en føre-var-betraktning. Flertallet merker seg at regjeringen vil videreføre en restriktiv GMO-politikk, som i tillegg til å sikre trygghet for helse og miljø, tar hensyn til etikk, bærekraft og samfunnsnytte.

Komiteens medlem fra Kristelig Folkeparti viser til at Norge har en restriktiv politikk på GMO-området, og mener det er viktig at Norge opprettholder denne restriktive linjen. Dette medlem viser til at ingen genmodifiserte organismer (GMO) foreløpig er godkjent til mat i Norge, og at en eventuell godkjenning vil være et linjeskifte i Norges politikk på GMO-området. Dette medlem mener Norge fremdeles må legge vesentlig vekt også på andre kriterier enn helse og miljø, nemlig etikk, bærekraft og samfunnsnytte, i vurderingen om GMO-er skal bli godkjent i Norge.