Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet

Dette dokument

  • Innst. 225 S (2011–2012)
  • Dato: 27.03.2012
  • Utgiver: valgkomiteen
  • Sidetall: 2
  • PDF

Innhold

Til Stortinget

Delegasjonen velges for 4 år om gangen første året i stortingsperioden og består av 12 medlemmer med tilsvarende antall varamedlemmer. De 12 medlemmene velges blant medlemmene av utenriks- og forsvarskomiteen, mens varamedlemmene velges på fritt grunnlag.

I henvendelse fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe datert 26. mars 2012 anmodes det om at Snorre Serigstad Valen, som nå er medlem av utenriks- og forsvarskomiteen, velges som medlem av delegasjonen til erstatning for Bård Vegar Solhjell som har trådt inn i regjeringen, mens varamedlem Aksel Hagen trer ut av delegasjonen og Mari Lund Arnem velges i hans sted.

Valgkomiteen viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

Stortingsrepresentant Snorre Serigstad Valen velges som medlem og stortingsrepresentant Mari Lund Arnem som varamedlem av Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet for den resterende del av stortingsperioden 2009–2013.

Oslo, i valgkomiteen, den 27. mars 2012

Dag Terje Andersen

leder