Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Samferdselsdepartementet v/statsråden, datert 20. desember 2011

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2011–2012) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2010 og ønsker å stille følgende spørsmål:

  • 1. Konkurranseutsettingen av drift- og vedlikeholdsområdet på vei hadde i 2003 som formål å redusere administrative kostnader og bidra til økt effektivisering. Mer av statens midler skulle brukes til veiformål. Riksrevisjonen konstaterer at det har vært store kostnadsøkninger ved fornyelse av driftskontrakter i de senere år og dette forklares med at konkurransen om driftskontrakter ikke har vært tilfredsstillende. Hva vil statsråden gjøre for å sikre at konkurransen blir mer effektiv?

  • 2. Det er avdekket mangelfull kontraktsoppfyllelse i 66 prosent av driftskontraktene. Hva vil statsråden gjøre for å sikre at driftkontraktene blir oppfylt i henhold til avtalene?

  • 3. Det har også vært betydelige kostnads- og tidsmessige overskridelser i veiprosjektene i de senere år. Av et utvalg på 82 kontrakter viser Riksrevisjonens kontroll kostnadsøkninger ved 40 kontrakter. Revisjonen viser også at 26 av 82 kontrakter hadde forsinkelser i forbindelse med gjennomføringen av prosjektene. Hvordan vil statsråden følge opp dette?

  • 4. Ved kontroll av forebyggende og korrektivt vedlikehold av jernbanebruer i Norge er det avdekket at det mangler tilstandsrapporter eller inspeksjonsdata for vedlikehold av vel 40 prosent av totalt 2789 jernbanebruer. Mangelfullt vedlikehold og utbedringer kan påvirke sikkerheten og medføre fare for liv og helse. Hva vil Samferdselsdepartementet foreta seg overfor Jernbaneverket for å bringe disse forhold i orden snarest?

  • 5. Tilskudd til tilgjengelighetstiltak som skal stimulere til bedre tilrettelegging av kollektivtransportsystemet viser for 2010, i likhet med tidligere år, et betydelig mindreforbruk enn det som ble bevilget. Hva vil departementet konkret gjøre for at de midler som blir bevilget faktisk blir benyttet til formålet?

Komiteen ber om svar innen 19. januar 2012.

Vi ber om at svaret også blir sendt elektronisk i word-format til kontroll@stortinget.no.