Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Olje- og energidepartementet v/statsråden, datert 20. desember 2011

Dokument 1 (2011–2012) – spørsmål til olje- og energiministeren

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2011–2012) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2010 og ber om svar på følgende spørsmål:

  • 1. Riksrevisjonen er kritisk til departementets resultatrapportering til Stortinget for CO2-håndteringsprosjektene og Fond for CLIMIT. Hva er årsaken til dette, og hva gjøres konkret for å få til en fullgod rapportering?

  • 2. Det blir reist kritikk mot departementet for å ha bevilget tilskudd og andre overføringer på poster som ikke er i samsvar med bevilgningsreglementet, og departementet hevder at man vil endre praksis slik at dette samsvarer med reglementet. Når forventer man at dette er fulgt opp?

  • 3. Det er reist kritikk mot NVE for ikke å ha etablert et tilfredsstillende system for å sikre nødvendig styringsinformasjon for tilsynsvirksomheten for sikkerheten i kraftforsyningen. Når kan vi forvente at et tilfredsstillende system er på plass?

  • 4. Riksrevisjonen finner det kritikkverdig at NVE ikke har etablert et tilfredsstillende system for å sikre nødvendig styringsinformasjon for tilsynsvirksomheten blant annet med drift og vedlikehold av sentralnettet. Riksrevisjonen understreker at konsekvensene for samfunnet kan bli store ved langvarig strømbortfall, og selv ved kortvarig svikt stopper mange samfunnsfunksjoner opp. Mange husholdninger er svært avhengig av elektrisk kraft til oppvarming, og denne avhengigheten gir sårbarhet ved svikt i kraftforsyningen. Hvordan vil statsråden følge dette opp?

Komiteen ber om svar innen 19. januar 2012.

Vi ber om at svaret også blir sendt elektronisk i word-format til kontroll@stortinget.no.