Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Brev fra Nærings- og handelsdepartementet v/statsråden til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 18. januar 2012

Vi viser til brev av 21. desember 2012 fra Kontroll- og konstitusjonskomiteen vedrørende Riksrevisjonens bemerkning i Dokument 1 (2011–2012) om risikostyring i departementet.

Nærings- og handelsdepartementet har hatt en dialog med Riksrevisjonen om departementets risikostyring. Det er departementets vurdering at Riksrevisjonen har fått overlevert relevant dokumentasjon av departementets systemer og rutiner for intern kontroll, herunder en beskrivelse av departementets metode for risikostyring, departementets risikopolicy, utdrag av overordnet risikovurdering, mal for tertialgjennomgangen (der risikovurdering inngår), opplegg for styring (”styringshjulet”) samt virksomhetsplanen til departementet.

I tillegg til risikovurderinger knyttet til saker som fremgår av virksomhetsplanen, kan departementet gjennom året også ha risikovurderinger knyttet til gjennomføring av interne arbeider, som i utgangspunktet ikke er knyttet til oppfølging av stortingsvedtak og som er av intern og foreløpig karakter. For eksempel kan det være saker som ikke blir ført frem til fremlegg for Stortinget eller som blir presenterte i andre former.

Departementet bruker risikovurderinger som verktøy for å få fram de viktigste tiltakene som skal sikre måloppnåelse og god ressursutnyttelse. Vurderingene følges opp i virksomhetsplanen, som er forelagt Riksrevisjonen.