Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Brev fra Miljøverndepartementet v/statsråden til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 30. januar 2012

Jeg viser til spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen oversendt ved telefaks 21. desember 2011:

”Riksrevisjonen konstaterer at departementets budsjetterings- og rapporteringspraksis med hensyn til tilskuddsmidler ikke er i samsvar med bevilgningsreglementet. Hva blir gjort for å bringe disse forhold i orden?

Miljøverndepartementet rapporterer på de miljømål som det styres etter i Prop. 1 S under omtalen av resultatområdene (del III i Prop. 1 S (2011–2012)). Sammen med målene presenteres indikatorer og rapporter. Målene følges opp ved overvåkingsprogrammer, innmeldinger fra direktoratene og ulike undersøkelser og analyser som ligger til grunn for rapporteringen i Prop. 1 S og www.miljøstatus.no (”Miljøstatus”). Det arbeides kontinuerlig med å utvikle rapporteringen i Prop. 1 S og ”Miljøstatus”.

Tilskudd er ett av flere virkemidler til å nå målene. Av den grunn vises det innledningsvis i omtalen av tilskuddspostene i Prop. 1 S til de resultatområder tilskuddene er rettet mot. Miljøverndepartementet og våre tilskuddsforvaltere innhenter rapporter fra de enkelte tilskuddsmottakere.

Fram til Prop. 1 S for 2013 blir lagt fram, vil Miljøverndepartementet gjennomgå målene for de enkelte ordningene og vurdere hvilke rapporter som kan gis i proposisjonen. I denne sammenheng kan det bli aktuelt å vurdere om noen mål må endres for å gi bedre grunnlag for å kunne gi gode rapporter. Departementet har ikke kartlagt omfanget av dette arbeidet. Ressurssituasjonen kan derfor medføre at arbeidet må deles over flere år. Målsettingen er at de fleste og viktigste ordningene skal være gjennomgått innen statsbudsjettet for 2013 legges slik at det i budsjettproposisjonen for 2013 blir gitt relevante rapporter på de gjennomgåtte tilskuddsordningene.

Under arbeidet med budsjettproposisjonen for 2013 vil Miljøverndepartementet også gjennomgå budsjetteringen på tilskuddspostene og driftspostene med sikte på at bevilgningsreglementets bestemmelse om postering av utgifter blir fulgt på en best mulig måte.