Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Kulturdepartementet v/statsråden, datert 20. desember 2011

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2011–2012) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2010. Komiteen stiller med dette følgende spørsmål:

  • 1. Det er avdekket at Norsk Tipping AS forsetter å bruke avtaler som er inngått i strid lov og forskrift om offentlige anskaffelser. I følge selskapet vil terminering og konkurranseutsetting av disse avtalene først skje i 2012 eller senere. Hva vil statsråden gjøre for å få fortgang i prosessen slik at potensielle leverandører av varer og tjenester til Norsk Tipping AS blir likestilt?

  • 2. Norsk Tipping AS har ennå ikke gjennomført tiltak som dokumenterer at det ikke forekommer ulovlig subsidiering/kryssubsidiering i datterselskaper og tilknyttede selskaper, til tross for at slike tiltak ble vedtatt av styret i mai 2009. Det er dessuten risiko for at forbudet mot offentlig støtte til næringslivet kan være brutt. Hvordan vil statsråden sikre at de tiltak som nå skisseres blir fulgt opp?

Komiteen ber om svar innen 19. januar 2012.

Vi ber om at svaret også blir sendt elektronisk i word-format til kontroll@stortinget.no.