Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

14.2 Komiteens merknader

Komiteen viser til Riksrevisjonens revisjon og kontroll av Landbruks- og matdepartementet og dets underliggende virksomheter. Komiteen har merket seg at det er avgitt seks avsluttende revisjonsbrev uten merknader og ett avsluttende revisjonsbrev med merknader til Bioforsk.

Komiteen har merket seg at Riksrevisjonen i årets revisjon har reist kritikk mot Bioforsk for betydelige feil og mangler ved regnskapet fordi regnskapslovgivningen og dens prinsipper ikke er fulgt. Dette gjelder blant annet manglende periodisering av kostnader, manglende nedskrivning av aksjer til virkelige verdier og kostnadsføring av interne, ikke reelle kostnader. Konsekvensen er at regnskapet ikke var korrekt.

Komiteen vil påpeke at Riksrevisjonen ser svært alvorlig på at det til tross for merknader flere år på rad fortsatt er så alvorlige mangler ved Bioforsk sitt regnskap at det ikke gir et korrekt bilde av virksomheten.

Komiteen forutsetter at departementet gjennomfører tiltak for å forbedre dette gjennom styringsdialogen, og ikke bare ved årsrapporteringen.

Komiteen forutsetter at dette arbeidet intensiveres slik at tiltakene gir de forventede effekter.