Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

12.2 Komiteens merknader

Komiteen viser til Riksrevisjonens revisjon og kontroll av Kulturdepartementet og dets underliggende virksomheter, og at det er avgitt 16 avsluttende revisjonsbrev uten merknader.

Komiteen har merket seg at revisjonen av tilskuddsforvaltningen i Norsk filminstitutt har synliggjort svakheter i virksomhetens internkontroll. Komiteen har merket seg at departementet vil følge opp at de nødvendige interne kontrolltiltakene kommer på plass, og forutsetter at praksisen knyttet til prosjektfinansiering og rapportering blir i samsvar med forskriften.

Komiteen viser til at Riksrevisjonen også ved denne revisjonen hadde merknader til etterlevelse av anskaffelsesregelverket i Norsk Tipping AS. Forholdene knyttet til manglende etterlevelse av regelverket er omtalt i Dokument 1 for årene 2006–2009. Komiteen ser alvorlig på at revisjonen for 2010 avdekker at Norsk Tipping AS fortsetter å bruke avtaler som er inngått i strid med lov og forskrift om offentlige anskaffelser. Komiteen vil understreke at Kulturdepartementet har et overordnet ansvar for at det gjennomføres kontroll med underliggende virksomheter og forutsetter at departementet vil følge opp på en bedre måte at anskaffelsesregelverket etterleves. Komiteen har merket seg at departementet de siste årene har hatt et sterkere fokus på eierstyring og forbedring og videreutvikling av denne, og er positive til at departementet nå vil kvalitetssikre at avtaler som ikke konkurranseutsettes faller inn under unntaksbestemmelser.

Komiteen merker seg også at Riksrevisjonen har bemerkninger til Norsk Tipping AS’ forhold til datterselskaper og tilknyttede selskaper. Komiteen vil understreke at departementet har ansvar for å sikre at Norsk Tipping AS ikke driver ulovlig subsidiering, enten direkte eller indirekte. Komiteen viser til sin behandling av Dokument nr 3:14 (2008–2009) Riksrevisjonens utvidede revisjon av Norsk Tipping AS der det blant annet ble påpekt at eierrollen ikke bare innebærer kontroll med spillpolitikken, men også med styringen av selskapets forretningsdrift, jf. Innst. 340 S (2009–2010).