Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

11.2 Komiteens merknader

Komiteen viser til Riksrevisjonens revisjon og kontroll av Kommunal- og regionaldepartementet og dets underliggende virksomheter. Komiteen har merket seg at det er avgitt tre avsluttende revisjonsbrev uten merknader og ett avsluttende revisjonsbrev med merknader til Husbanken.

Det gis ikke avsluttende revisjonsbrev til departementene, men komiteen har notert seg at Riksrevisjonen har hatt vesentlige merknader til Kommunal- og regionaldepartementets regnskap for 2010. Kritikken gjelder avvik fra kontantprinsippet og ettårsprinsippet, forskuddsutbetalinger og attestasjonskontroll. Komiteen forutsetter at de alvorlige forholdene som er påpekt blir rettet opp, og at departementet sørger for å ha rutiner som sikrer god regnskapsførsel, i tråd med gjeldende regelverk.

Riksrevisjonen har hatt merknader knyttet til Husbankens forvaltning av investeringstilskuddet til omsorgsboliger og sykehjemsplasser. Komiteen ser med bekymring på at det kun er gitt tilsagn på en tredjedel av den gitte tilsagnsrammen. Aktivitetsmålet for 2010 var en tilvekst på 2 500 omsorgsboliger og sykehjemsplasser, mens rapporteringen viser en økning på kun 948 boenheter. I tillegg til lav aktivitet er det også kommet frem at Husbankens system for oppfølging og rapportering av investeringstilskuddet ikke synes godt nok. Komiteen vil påpeke at det må være et mål at Husbankens rapportering til departementet inneholder klare tall over netto tilvekst av boenheter. Omsorgsboliger og sykehjemsplasser er et viktig satsingsområde, og det er stilt betydelige midler til disposisjon. Komiteen er derfor enig med Riksrevisjonen i at det er alvorlig at det har vært så lav aktivitet. Komiteen forventer at departementet følger opp forvaltningen av ordningen i den løpende styringsdialogen med Husbanken.