Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Jeg viser til brev av 25. november 2011 fra Familie- og kulturkomiteen vedrørende Prop. 15 L (2011-2012) Endring i pengespilloven. Spørsmålet lyder:

”Familie- og kulturkomiteen viser til at det i proposisjonen fremkommer; ”En ekstra lottotrekning (i tillegg til den ordinære lottotrekningen) med NIF som eneste overskuddsmottager, vil kreve omfattende omlegging av infrastruktur og datasystemer, samt medføre store investeringskostnader”. Komiteen ber om å få en konkret oversikt over dette, og ber opplyst om det tidligere er gjennomført en ekstra lottotrekning”

Norsk Tipping har vurdert muligheten for en egen trekning i tillegg til den ordinære lottotrekningen med eget navn og egen profilering, hvor overskuddet skulle gå til Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité(NIF). En slik løsning har flere ulemper sammenlignet med løsningen som jeg har foreslått.

Opprettelse av et nytt spill med en egen trekning vil kreve at det fastsettes en start- og sluttdato for nyutvikling og salg i Norsk Tippings spillsystemer. Dette er en kompleks prosess som innebærer omprogrammering av terminalene hos kommisjonærene, spillapplikasjoner på internett og mobil, interne kontrollsystemer og database/rapportsystemer. Et slikt arbeid må gjennomføres av eksterne leverandører, og utviklingstiden for et slikt prosjekt er estimert til 6-8 måneder fra start til implementering.

For tiden arbeider Norsk Tipping med en oppgradering av egen infrastruktur og en revitalisering av spillene i selskapets portefølje. Etablering av en ekstra trekning i tillegg til den ordinære trekningen vil medføre en nedprioritering av disse prosjektene. En utsettelse av disse prosjektene, samt utviklingskostnader og markedsførings- kostnader knyttet til en ekstra trekning, vil på sikt føre til en redusert formålsandel fra selskapets spill.

Norsk Tipping har ikke tidligere gjennomført en ekstra trekning som eget spill i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen.