Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Jeg viser til Prop. 141 L (2010–2011) Endringer i utlendingsloven m.m. (høring av barn mv.), som ble oversendt Stortinget 24. juni 2011.

Beklageligvis er det blitt en feil i forslag til lov 15. mai 2008 nr. 35 om utlendingers adgang til riket og deres opphold her (utlendingsloven) § 81 nytt fjerde ledd. Feilen består i at ordene «i Norge» har falt ut. Forslaget lyder i proposisjonen slik:

«I tilfeller hvor det gjennomføres en samtale med barnet uten at foreldrene tillates å være til stede, jf. tredje ledd, skal det oppnevnes en setteverge for barnet, med mindre barnet har en annen fullmektig som er til stede.»

Jeg anmoder om at feilen korrigeres ved at Stortinget forelegges et forslag til § 81 nytt fjerde ledd i utlendingsloven med følgende ordlyd for vedtakelse (endring i kursiv):

«I tilfeller hvor det gjennomføres en samtale med barnet i Norge uten at foreldrene tillates å være til stede, jf. tredje ledd, skal det oppnevnes en setteverge for barnet, med mindre barnet har en annen fullmektig som er til stede.»

Jeg tilføyer at nevnte presisering i lovforslaget er i overensstemmelse med det forslag til lovbestemmelse som har vært på offentlig høring samt departementets vurderinger nederst på side 13 i proposisjonen.