Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

6. Økonomiske og administrative konsekvenser

Når det gjelder økonomiske og administrative konsekvenser av tiltakene, vil regjeringen komme tilbake til konkrete tiltak og eventuelle kostnadsendringer i de årlige budsjettforslagene.

Meldingens forslag til systemforbedring og forenkling på barnehagens og grunnopplæringens område innebærer ikke ekstra kostnader for kommunene. Klare rutiner og en god arbeidsfordeling mellom skoler og PP-tjenesten vil imidlertid kunne bedre kapasiteten i PP-tjenesten.

Programmet «Vi sprenger grenser», som skal styrke oppfølgingen av barn og elever med generelle lærevansker og utviklingshemminger, vil medføre oppgaver for Statped. Dette skal gjennomføres innenfor rammene av kap. 0230 i statsbudsjettet.

Under det kommunale og fylkeskommunale støtteapparatet foreslås å hjemle bestemmelser om individuell plan i barnehageloven. Dette skal bidra til å tydeliggjøre at barnehagen skal delta i et samarbeid om å utarbeide og følge opp planens mål og tiltak. Departementet ser ikke at dette vil medføre større arbeidsoppgaver for barnehagene enn det som er vanlig praksis i dag.

Departementet vil sette av midler for å stimulere arbeidsgivernes arbeid med etter- og videreutdanning av ansatte i PP-tjenesten. Eventuelle ekstra midler til dette vil bli behandlet i de årlige forslagene til statsbudsjett.

Under forskning og utdanning foreslås en ekspertgruppe som skal arbeide med spesialpedagogiske utdanninger og spesialpedagogisk forsknings- og utviklingsarbeid. Dette vil bli finansiert innenfor dagens rammer. Det samme gjelder økt tildeling til Utdanning 2020.

Komiteen viser til meldingen.