Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

8.19 Kap. 470 Fri rettshjelp

Bevilgningen på posten dekker utgifter til advokat og rettshjelper i saker hvor det helt eller delvis er innvilget fritt rettsråd etter reglene i lov om fri rettshjelp. Fritt rettsråd er juridisk rådgivning i saker som ikke er til behandling i domstolene eller et annet organ hvor det kan gis fri sakførsel. På bakgrunn av regnskapstall og forventet utvikling, foreslås bevilgningen under kap. 470 post 71 økt med 5 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.

Regjeringen foreslår å opprette et nytt kap. 476 Førstelinjerettshjelp med tilhørende post 1 Driftsutgifter for utgiftene til pilotprosjektet for en ny førstelinjetjeneste for rettshjelp. I den forbindelse foreslås det å omdisponere 7,5 mill. kroner fra kap. 470 post 72 til nytt kap. 476 post 1, jf. nærmere omtale under kap. 476 post 1.

Det foreslås å redusere bevilgningen under kap. 470 post 72 med 1 mill. kroner, mot en tilsvarende økning av bevilgningen under kap. 473 post 1. Midlene vil bli benyttet til å dekke utgifter i Erstatningsnemnda for voldsofre, jf. nærmere omtale under kap. 473 post 1.

Samlet foreslås det å redusere bevilgningen under kap. 470 post 72 med 8,5 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.