Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

8.14 Kap. 455 Redningstjenesten

I Justisdepartementets Prop. 1 S (2010–2011) ble det redegjort for status i anskaffelsesprosessen for nye redningshelikoptre og situasjonen for videre drift av dagens Sea King-flåte, der vedlikeholdskostnadene er økende og tilgangen på reservedeler er en utfordring. For å opprettholde fremdriftsplanen for anskaffelsen, arbeides det parallelt med de ulike fasene i prosjektet. Dette er ressurskrevende.

På bakgrunn av ovennevnte foreslås det å øke bevilgningen under kap. 455 post 1 med 11,75 mill. kroner til arbeidet i prosjektorganisasjonen, hvorav 2,75 mill. kroner foreslås omdisponert fra kap. 480 post 50.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.

Bevilgningen på posten dekker bl.a. diverse investeringer til Hovedredningssentralen. For å dekke investeringsutgifter ved å inkludere Hovedredningssentralen og redningshelikoptrene som brukere i Nødnett, foreslås det å omdisponere 4 mill. kroner fra kap. 455 post 45 til kap. 456 post 45, jf. nærmere omtale under kap. 456 post 45.

Komiteen slutter seg til regjeringens forslag.